(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push( {'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'} );var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-5SF3T2Q');
Winkelwagen
Offerte(s)
Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Merk
Maat
Kleur
Sluiting
Geslacht
Model
Type
Materiaal bovenwerk
Type Zool
Veiligheidsklasse
Type beschermneus
Tussenzool
Stijl
Eigenschappen

Werkschoenen dames

Werkschoenen dames kopen? Gedurende lange tijd waren bijna alle standaard werkschoenen van één leest gemaakt voor zowel heren als dames. Dit betekende in de praktijk dat dames vaak te ruime werkschoenen droegen die groot en plomp leken. De ergonomie van damesvoeten verschilt echter op diverse vlakken ten opzichte van de mannelijke voet. Waar de voet van de man doorgaans groter is, is de voet van de vrouw kleiner en heeft een smallere leest. Daarom moeten dames veiligheidsschoenen aan compleet andere pasvormen voldoen dan werkschoenen voor mannen en moeten een aangepaste vorm hebben.

  • Grote merken als Grisport, Redbrick en 2Work4
  • Ultra lichte werkschoenen en werksneakers verkrijgbaar
  • Werkschoenen zonder veters verkrijgbaar
  • Veiligheidsclassificaties S3, S2, S1P en ESD
  • Super mooie en trendy werkschoenen voor dames
Lees verder Lees minder

Producten 1-21 van 39

Toon per pagina
Best verkocht
Grisport Cross Safety Ariel Dames S3 + Gratis veters
€ 69,39 € 83,96
Grisport Cross Safety Serena Dames S3 + Gratis veters
€ 69,39 € 83,96
Redbrick Onyx S3 + Gratis veters
€ 65,78 € 79,59
Nieuw
Redbrick Ladies Lena S3 + Gratis veters
€ 57,19 € 69,20
Nieuw
Redbrick Ladies Linda S3 + Gratis veters
€ 61,16 € 74,00
ToWorkFor Lucy Dames Werkschoen S3
€ 59,18 € 71,61
Redbrick Ladies Louise S3 + Gratis veters
€ 61,16 € 74,00
Redbrick Ladies Lorna S3 + Gratis veters
€ 57,19 € 69,20
Redbrick Ladies Laiza S3 + Gratis veters
€ 56,17 € 67,97
Grisport 72003 S3 + Gratis veters
€ 67,77 € 82,00
Grisport 71607 S3 + Gratis veters
€ 71,07 € 85,99
Grisport 71605 S3 + Gratis veters
€ 67,77 € 82,00
Redbrick Ladies Lisa S3 + Gratis veters
€ 61,16 € 74,00
Grisport 72009 S1P
€ 61,16 € 74,00
Grisport 71609 S1P + Gratis veters
€ 61,16 € 74,00
Grisport 71631 S3 + Gratis veters
€ 66,08 € 79,96
ToWorkFor Eve Dames Werkschoen S3
€ 56,17 € 67,97
ToWorkFor Anna Dames Werkschoen S3
€ 56,17 € 67,97
OP=OP ToWorkFor Olivia Dames Werkschoen S3
€ 44,38 € 53,70
OP=OP Redbrick Ladies Lena S3
€ 42,89 € 51,90
OP=OP Redbrick Ladies Linda S3
€ 45,87 € 55,50

Goede pasvorm van dames veiligheidsschoenen voor de juiste steun op de juiste plaats

Onze voeten zijn het meest onderkende lichaamsdeel! Veel mensen vergeten dat je bij een fulltime baan meer uren op je werkschoenen loopt dan op je ‘normale’ schoenen! Thuis hebben we vaak meerdere paren. Eén of twee paar voor wandelen en/of winkelen, één of meerdere paren voor feestjes, sporten enz. Voor het werk hebben we meestal maar één simpel paar staan die dan aan weinig eisen hoeft te voldoen. Vraag jezelf eens af wat een goedkope, niet-goed passende schoen met je lichaam doet….

Waarom werkschoenen dames kopen?

Voorheen waren de veiligheidsschoenen voor dames alles behalve comfortabel, wat de nodige problemen met zich meebracht. Gelukkig is dat vandaag de dag niet langer het geval. Speciaal voor dames zijn er nu ook dames werkschoenen op de markt: veiligheidsschoenen die op een damesleest zijn gemaakt bieden steun op de juiste plaatsen. Dames werkschoenen zijn niet alleen smaller, maar ook vele malen lichter dan de zware standaard werkschoenen. Vrouwen die lichtere en comfortabelere dames werkschoenen dragen hebben minder last van voetproblemen en vermoeide voeten.

Inlegzooltjes in dames werkschoenen

Het gebruik van de juiste inlegzooltjes biedt vrouwen nóg meer bescherming en loopgemak. Een uitneembare inlegzool verhoogt de levensduur van je veiligheidsschoenen. Inlegzooltjes met een gelpastille lopen comfortabeler hebben een betere schokabsorptie dan klassieke. Ook inlegzolen die gericht zijn op specifieke toepassingen verhogen het draagcomfort aanzienlijk en gaan voet- en lichaamsklachten tegen.

Speciaal design voor dames werkschoenen

Naast veiligheid vinden vrouwen design vaak net zo belangrijk bij de aanschaf van veiligheidsschoenen. Merken als ToWorkFor en Grisport hebben ingespeeld op deze vraag en brengen nu sierlijke dames werkschoenen met trendy designs en vrolijke kleuren op de Nederlandse schoenenmarkt. Deze dames werkschoenen hebben een aangepaste uitstraling en ergonomie waardoor ze perfect tegemoet komen aan alle eisen die dames aan werkschoenen stellen: een combinatie van bescherming, comfort en stijl. Om de vrouwelijke voet comfortabel te houden gedurende een zware werkdag is er nu een ruime keuze aan dames veiligheidsschoenen in veel verschillende varianten, van sportief, elegant tot en met stoer.

Normeringen dames werkschoenen

Dames veiligheidsschoen voldoen aan alle eisen die aan alle werkschoenen met of zonder kunststof- of stalen neus worden gesteld volgens Europese normering EN 20345: S1, S1P, S2, S3 voor werkschoenen. De meest voorkomende normering is S3. De letter S staat hierbij voor 'safety'. De stalen- of kunststof neus zijn getest op een kracht van 200 Joule. Werkschoenen en werklaarzen die volgens deze norm zijn getest zijn voor de meeste werkzaamheden geschikt.


Veiligheidszolen van dames werkschoenen

De veiligheidszool van staal of een synthetisch materiaal in dames werkschoenen beschermt de vrouwenvoet tegen scherpe voorwerpen van de vloer en een puntbelasting van 1100 N. De voordelen van synthetische veiligheidszolen zijn groot. Eén van de belangrijkste voordelen is dat de veiligheidsschoenen lichter in gewicht zijn dan de traditionele stalen zool. Het materiaal geleidt van nature geen elektriciteit en geleidt ook geen koude of warmte. Het materiaal is niet magnetisch en hierdoor niet herkenbaar bij metaaldetectie.

Een ideale zool voor dames veiligheidsschoen is de Vibram-zool. Deze schoenzool overtreft elke andere zool op het gebied van veiligheid en duurzaamheid en biedt de hoogste bescherming. Ook op het gebied van comfort kan deze niet worden geëvenaard. Een Vibram loopzool bestaat uit meerdere lagen en is bijzonder flexibel, lichtgewicht en tijdens het lopen niet waarneembaar.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.