(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push( {'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'} );var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-5SF3T2Q');
Filteren

Huidige filters

  • Maat 39
  • Kleur Bruin
Selectie verfijnen
Maat

Metaalvrije Werkschoenen

Metaalvrije werkschoenen zitten geen enkele metalen onderdelen in. Waar vroeger een metalen neus zat deze vervangen met een lichtgewicht kunststof of glazvezel neus. Ook de metalen antipenetratie tussenzool is vervangen met een niet metalen kevlar of een soortgelijke tussenzool. Dankzij deze moderne technieken beschermen deze werkschoenen volgens dezelfde normering. Ook andere metalen onderdelen zoals veter-ringetjes, haakjes en ritsen zijn vervangen met een non metalen alternatief.

Metaalvrije werkschoenen zijn uiterst geschikt als:

  • Je werkt op een locatie met veel metaaldetectoren
  • Je een hoger niveau van elektrische isolatie wenst
  • Je werkt met metaalaantastende stoffen
  • Je goede warmte- en koude-isolatie wenst
Lees verder Lees minder

1 product

Toon per pagina
Grisport Active Pro Disc BOA Werkschoen ESD S1P
Beoordeling:
0%
€ 103,26 € 124,94

Waarom een metaalvrije werkschoen?

Een metaalvrije veiligheidsschoen of werkschoen kan belangrijk zijn bij bepaalde werkzaamheden en locaties.

Bijvoorbeeld als er gewerkt wordt op een locatie met metaaldetectiepoortjes voorkomen metaalvrije werkschoenen dat deze uitgetrokken moeten worden om hier doorheen te gaan. Of als als gewerkt wordt met metaalaantastende stofen of als een hoger niveau van elektrische isolatie nodig is, voor beide metaalaantastende stoffen of een hoger niveau van elektrische isolatie raden wij speciaal gecertificeerde werkschoenen aan.

Lichtgewicht comfort

Een non-metalen veiligheidsschoen is lichter dan een werkschoen met metalen onderdelen. Bij langere dagen met zware werkschoenen is het gewicht aan het eind van de dag aanzienlijk merkbaar met lichtere werkschoenen wordt pijn en druk van de werkschoenen verminderd.

Een ander voordeel is dat metaalvrije materialen een betere warmte- en koude-isolatie bieden. Metalen onderdelen geleiden warmte en koude beter waardoor hogere en lagere temperaturen minder gevoeld worden bij het dragen van deze werkschoenen. Hierdoor wordt een beter comfort gecreëert gedurende de dag.

Metaalvrije onderdelen

Met een metaalvrije werkschoen is het belangrijk dat deze volledig metaalvrij is. Hierom worden de metalen onderdelen vervangen met niet-metalen onderdelen.

Metaalvrije beschermneus en tussenzool

Dankzij moderne technieken is het niet meer nodig een zware metalen neus of beschermende tussenzool te hebben. Deze zijn vervangen met een kunststof (bijvoorbeeld: carbonfiber, plastic geïnjecteerd, glazvezel of kevlar). Voordeel van deze materialen is dat deze dezelfde beschermende eigenschappen biedt als metalen varianten alleen zijn deze lichtergewicht en bieden betere koude- en warmte-isolatie.

Overige metaalvrije onderdelen

Een schoen heeft vaak ook andere metalen onderdelen denk aan ringetjes, haakjes, knopen en ritsen. Al deze kleine onderdelen zijn vaak gemaakt van een metaal onderdeel in een metaalvrije werkschoen zijn deze volledig vervangen door kunstof onderdelen. Voor het gewicht of de warmte en koudeisolatie maakt dit niets uit maar mocht er gewerkt worden bij detectiepoortjes is het belangrijk dat deze volledig metaalvrij zijn.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.