Winkelwagen
Offerte(s)
Filteren
Huidige filters
 1. Kleur Rood x

Werkschoenen
Categorie
 • Werkschoenen heren
 • Werkschoenen S1P
 • ESD-werkschoenen
 • Sneaker werkschoenen
 • Lichtgewicht werkschoenen
Type beschermneus
 1. Metalen neus
 2. Metaalvrije neus
Type Zool
 1. EVA / Rubber
 2. Overig
Model
 1. Laag model
 2. Dichte hiel
 3. Inlegzool
Kleur
Maat
Eigenschappen
 1. Ademend
 2. ESD
 3. Antistatisch
 4. Lichtgewicht
 5. Hittebestendig
 6. Penetratiebestendig
 7. Antislip

Lichtgewicht werkschoenen

Lichtgewicht werkschoenen kopen? Door de ontwikkeling van nieuwe materialen als kevlar, kunststof beschermneuzen, lichtgewicht loopzolen en ademende en waterafstotende membranen en voeringen zijn werkschoenen tegenwoordig steeds lichter en beschermen ze je voeten toch tegen de gevaren die je in je werk tegen kan komen. Lichtgewicht werkschoenen zijn minstens geclassificeerd volgens S1P en bieden optimaal comfort door het lage gewicht.

 • Ultra lichte werkschoenen S3 en S1P
 • Hoge en lage modellen
 • Super trendy modellen verkrijgbaar, waaronder werksneakers
 • Zowel dames- als herenmodellen
Lees verder Lees minder

1 product

Toon per pagina
Redbrick Motion Spirit S1P
€ 66,91 € 80,96

Lichte werkschoenen met maximale bescherming

Vroeger waren bijna alle werkschoenen log en vrij zwaar. Dat klinkt als een nadeel, maar dat was destijds ook een teken dat de veiligheidsschoenen over veel beschermende eigenschappen beschikten. Vooral als de beschermende onderdelen van kunststof waren, was er vaak veel meer materiaal nodig dan bij bijvoorbeeld werkschoenen met stalen neuzen. Tegenwoordig kan een kunststof werkschoen door het gebruik van materialen als carbonite en kevlar veel compacter en lichter gehouden worden. Bovendien hebben deze kunststoffen een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van staal.

Los van het feit dat kunststof makkelijker met uw voet meebeweegt en dus comfortabeler is, beschermt het ook een groter deel van uw voeten. Bovendien zijn kunststoffen minder gevoelig voor temperatuurwisselingen dan metaal. Draagt u uw kunststof lichte werkschoenen dus in een koude omgeving, dan blijven uw voeten warmer dan bij metalen beschermende onderdelen. Ook voor roest hoeft u niet bang te zijn, want zowel carbonite als kevlar oxideert niet. U kunt de lichtgewicht werkschoenen van Unishore Bedrijfskleding dus ook dragen als uw werkplek vochtig of zelfs nat is!

Soorten lichtgewicht werkschoenen

Kunststof beschermt net zo goed als metaal, zolang daarvoor maar de juiste materialen worden gebruikt. In de EN ISO 20345-normering is namelijk duidelijk vastgelegd waartegen werkschoenen moeten beschermen om bijvoorbeeld S3 werkschoenen genoemd te mogen worden. Als de neus bij een impact van 200 J niet indeukt, is de werkschoen geschikt voor een S-normering. Antiperforatiezolen vindt u alleen bij S1P werkschoenen en S3 werkschoenen, maar die kunnen hoe dan ook een kracht van 1100 N aan, of ze nu van staal of kevlar zijn. Vanwege het comfort kiezen steeds meer mensen voor lichtgewicht werkschoenen met kunststof onderdelen.

Voorbeelden van lichtgewicht werkschoenen

Enkele voorbeelden van lichtgewicht werkschoenen zijn de in 2017 geïntroduceerde Cross Safety collectie of de in 2015 op de markt gebrachte ultra lichte Bioniks van de bekende schoenenfabrikant Grisport of de, safetysneakers van bijvoorbeeld Redbrick en 2Work4 dames werkschoenen.

De Grisport Cross Safety Collectie biedt de veiligheid van S3 veiligheidsschoenen maar zien er uit als sportieve sneakers. Ze dragen zeer comfortabel en zijn lichtgewicht dankzij de glasvezel beschermneus en de kevlar tussenzool. Vergeleken met de Grisport 801 zijn deze bij maat 42, zo'n 300 gram lichter! Wij waarschuwen u dus vooraf: Probeert u deze veiligheidsschoen? Dan doet u ze niet meer uit!

In de lichtgewicht Grisport Bioniks werkschoenen vind je alle goede eigenschappen van het prachtige Italiaanse merk Grisport terug, maar dan aanzienlijk lichter dan hun voorgangers. In vergelijking met de populaire Grisport 803 werkschoen is een hoog model werkschoen uit de Bionik collectie zeker 200 gram lichter! Zet je gemiddeld zo'n 6000 stappen per dag (een persoon met een fysiek zware baan zet er waarschijnlijk wel meer), dan hoef je met de nieuwe Bioniks al gauw 1200 kilo minder per dag te verplaatsen!

Safety sneaker werkschoenen zijn een categorie apart. Deze werkschoenen hebben het uiterlijk van een sneaker, maar hebben dezelfde beschermende eigenschappen als overige werkschoenen. Redbrick Safety sneakers waren de allereerste onverwoestbare comfortabele safety sneakers met neus- en zool beveiliging. Inmiddels zijn er steeds meer sneaker werkschoenen op de markt die bijna niet meer van een normale schoen te onderscheiden zijn, maar Redbrick heeft wel het meest uitgebreide assortiment. Sneaker werkschoenen worden veel gebruikt in de transportsector, in magazijnen en door schilders en technici. De nieuwste en lichtste safety sneakers zijn die uit de Redbrick Motion collectie, dit lijken net sportschoenen, maar voldoen aan de S1P safety-norm. Overige fabrikanten van safety sneakers zijn bijvoorbeeld 2Work4 en Grisport.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.