Wandelschoenen

Wandelschoenen kopen? Als u veel loopt of wandelt is goede ondersteuning belangrijk. Goede wandelschoenen zijn veilig en stevig. De wandelschoenen in ons assortiment maken gebruik van de laatste technieken en trends om u het wandelen zo comfortabel mogelijk te maken.

Eigenschappen wandelschoenen:

  • Uitstekende demping en ondersteuning
  • Wandelschoenen met goede grip
  • Waterafstotende, ademende wandelschoenen
  • Hoge en lage modellen voor dames en heren
Lees verder Lees minder

1 product

Korting 40%
OP=OP Grisport Travel Low
€ 69,40 € 83,97

Hoge of lage wandelschoenen kopen?

Grisport wandelschoenen online kopen is snel gedaan, maar welke zijn juist voor u? Regelmatig wordt ons gevraagd: "wat geeft beter loopcomfort, hoge of lage wandelschoenen?" Hoge wandelschoenen zorgen voor een betere omwikkeling van uw voeten, dit kan meer comfort geven tijdens lange wandelingen; lage wandelschoenen worden soms als prettiger ervaren indien de drager veel moet bukken of tillen. Maar het enige echte antwoord ligt bij u zelf, loopt u liever op lage of hoge schoenen?

Waarom Grisport Wandelschoenen online kopen?

Als toonaangevende fabrikant van wandelschoenen (bergschoenen, outdoorschoenen, trekkingschoenen, outdoor boots, hiking schoenen, etc.) is Grisport al jaren bekend. Dit écht Italiaanse kwaliteitsmerk innoveert continu en staat bekend om haar expertise ten aanzien van de ontwikkeling van wandelschoenen. Grisport laat met haar eigen verhaal en identiteit zien dat zij haar klanten begrijpt. Alle wandelschoenen die door Grisport worden ontwikkeld, zijn toegespitst op het doel waarvoor zij zijn gemaakt. Klanten van Grisport kiezen voor een high performance product dat naadloos aansluit bij hun lifestyle. Of het nu draait om een tocht door de stad, de bergen of de bossen, Grisport heeft de juiste schoenen ontwikkeld die hierbij gedragen kunnen worden voor optimaal comfort.

Voor het beste loopcomfort neemt u schoenen met een pasvorm die bij u past. De wandelschoenen van Grisport zijn uitgevoerd met innovatieve materialen zoals: sympatex, spo-tex en cambrelle. De zolen van wandelschoenen moeten behalve goede ondersteuning, demping en grip ook het comfort verhogen, een goed paar wandelschoenen zorgt ervoor dat u niet alle steentjes in de weg voelt. 

Kwaliteits wandelschoenen met uitzonderlijk comfort

Men kan niet meer om Grisport heen als fabrikant van kwalitatief wandelschoeisel. Grisport gebruikt voor de productie van haar schoenen hoogwaardige materialen, leersoorten en membranen. De details en kwaliteit waarmee Grisport haar schoenen produceerd, geeft de beleving van een handgemaakte schoen waardoor de traditionele ervaring gehandhaafd blijft. U als gebruiker dient de schoenen graag te willen dragen vanwege de fijne pasvorm en comfort, zodat u zich kunt richten op uw doel. Daarom blijft, naast een zeer mooi design en technologisch hoogstaande eigenschapppen het comfort op de eerste plaats staan. U zult als gebruiker van Grisport wandelschoenen een comfort ervaren als nooit tevoren.

Gebruikte technieken en materialen in Grisport wandelschoenen

R-systeem in Grisport wandelschoenen, cambreur van topkwaliteit

Grisport wandelschoenen ondersteunen de hiel op een zeer prettige manier. Eén van de technieken die hiervoor wordt gebruikt, is het zogenaamde R-systeem. Het R-systeem is een zeer sterke cambreur welke is gemaakt van nylon. Deze cambreur bevindt zich tussen de benedenkant van het voetbed en de zool en zorgt voor demping en stabiliteit. Het ondersteunt de voetholte en zorgt voor een juiste buiging van de voetholte. De cambreur loopt door tot onder de hak. Het is erg belangrijk dat een cambreur sterk is want als deze breekt, verliest de wandelschoen haar steun. Met het R-systeem van Grisport hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Dit R-systeem vindt u onder andere in de lichte Griport Travel wandelschoenen.

HeelSupport System® in Grisport wandelschoenen

Een andere gewelsige eigenschap van Grisport wandelschoenen is het door Grisport zelf ontwikkelde HeelSupport System® dat in de schoenen is verwerkt. Het 'HeelSupport System' is een extra, naadloze versteviging die de hiel van de wandelschoen of wandellaars omsluit. Dit HeelSupport System® omsluit de hiel naadloos en geeft daardoor maximale stabiliteit en ondersteuning bij het afwikkelen van de voet.

Wandelschoenen met waterdichte folies: Gritex en Spo-Tex en Sympatex

'Nederland, regenland', is een bekende uitdrukking. Waterdichte wandelschoenen zijn dan wel zo prettig. Daarom zijn de Gri-sport wandelschoenen uitgerust met Spo-Tex, Gritex of Sympatex membranen. Dit zijn allemaal merknamen voor membranen die tussen de verschillende lagen in Grisport werkschoenen verwerkt worden. Deze waterdichte folies maken Grisport Schoenen sterk waterafstotend en ademend.

Een voorbeeld van een wandelschoen met een waterdicht membraan is de Torino Mid wandelschoen uit de Outdoor collectie van Grisport. Deze wandelschoen heeft een zogenaamde Hiking Mono zool van PolyUrethaan (PU) en is uitgerust met een Gritex membraan dat verwerkt is in de verschillende lagen van de wandelschoen, waardoor de wandelschoen waterdicht en ademend is.

Wanneer moet ik mijn wandelschoenen vervangen?

Een 'kilometervreter' moet perfect passende wandelschoenen dragen. Van de zes meest voorkomende voetproblemen bij wandelaars en andere lichamelijke klachten als knieproblemen of rugklachten, zijn er een aantal rechtstreeks het gevolg van niet goed zittende wandelschoenen of omdat de wandelschoenen door slijtage niet meer goed dempen. Houd daarom de staat van je Grisport wandelschoenen goed in de gaten. Je wandelschoenen gaan langer mee als je ze goed onderhoudt.

Loop je lange wandeltochten of een meerdaagse wandeltocht, dan is een tweede paar Grisport wandelschoenen geen overbodige luxe. Als je regelmatig wisselt van wandelschoen kan je namelijk gevarieerder trainen en overbelasting voorkomen. Elke wandelschoen geeft namelijk een iets andere belasting op het lichaam. Door het wisselen kun je het verschil beter voelen, want nu wordt eerder duidelijk wanneer je wandelschoen geen demping meer geven en dus vervangen moeten worden.

Slijtage wandelschoenen

Ondanks de lange levensduur van Grisport wandelschoenen kunnen ze na verloop van tijd toch slijtage gaan vertonen. Het slijten van wandelschoenen wordt door meerdere factoren bepaald. Allereerst toch door het aantal gelopen kilometers. Een veelgehoorde norm is 1500 tot 2000 km, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van wie die kilometers loopt. Ben je licht of zwaar? Hoe is je loopstijl? Hoe zet je je voeten neer (proneer of supineer je)? Het maakt ook uit waar en hoe je je kilometers loopt. Loop je veel in de regen of op een natte ondergrond? Loop je op asfalt of op onregelmatig terrein? Wandel je in de bergen of op vlakke ondergrond? Met zware bepakking of zonder?

Duidelijk is dat er wat moet gebeuren als je buitenzolen zijn afgesleten, als je hielkap is vervormd of de stootranden loslaten. Let ook goed op of de middenzool rimpels vertoont of aan één kant is samengedrukt. Als je wandelschoenen lang hebben stilgestaan kan zelfs de hele zool scheuren of loslaten. Het stiksel kan loslaten, de ogen kunnen doorroesten of de schoenen kunnen uitgedroogd en niet meer waterdicht zijn. Om veilig en goed te kunnen blijven wandelen is het van belang dat je je wandelschoenen regelmatig inspecteert, vooral wanneer je ze al een tijdje niet meer hebt gedragen.

Naar de schoenmaker met je Grisport wandelschoenen

Zijn je lievelings Grisport wandelschoenen versleten, dan kan je ze altijd nog eerst naar een gespecialiseerde schoenmaker brengen. Deze kan je wandelschoenen weer helemaal als nieuw maken, bijvoorbeeld door de zolen door originele nieuwe zolen te vervangen, de hielen weer te verstevigen, stootranden te vervangen en het leerwerk opnieuw te stikken. Hier zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast. Soms zijn nieuwe wandelschoenen dan goedkoper. Bepaal dus wat voor jou de voordeligste oplossing is. Gri-sport.net heeft regelmatig wandelschoenen aanbieding en wij zijn daarnaast een van de goedkoopste aanbieders van wandelschoenen.

Collecties wandelschoenen Grisport

Grisport maakt verschillende typen wandelschoenen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen:

Grisport Walking Outdoor

Dit type wandelschoenen is gemaakt voor hen die graag wandelen. Een boswandeling, wandelevenement of een blokje om. De stevige schoenen zijn gemaakt voor vlak en licht onverhard terrein. De wandelschoenen bieden goede demping, stabiliteit en steun en de zolen zorgen voor een goede afwikkeling van de voet. Bekijk de Grisport Walking Outdoor collectie

Grisport Hiking Outdoor

Deze wandelschoen is gemaakt voor hen die ervan houden om er op uit te trekken in de natuur. Een hogere schacht en een goed profiel maken deze schoenen geschikt voor outdoor activiteiten. De schoenen zijn stevig, geven extra ondersteuning en hebben een schokabsorberende en buigzame zool. Bekijk de Grisport Hiking Outdoor collectie

Grisport Trekking Outdoor

Deze bergschoenen zijn geschikt voor bergtochten en tochten met zware bepakking op ruw terrein. Door de meer technische constructie van deze bergschoenen kunt u ontspannen het avontuur aangaan door woestijnen, gebergtes en nationale parken. Bekijk de Grisport Trekking Outdoor collectie

Grisport Active Casual

Deze wandelschoenen zijn ontwikkeld voor liefhebbers van wandelen die ook in het dagelijks leven gebruik willen maken van schoeisel van topkwaliteit. De zeer lichte, functionele schoenen bieden een heerlijk draagcomfort en de soepele zolen voorkomen klachten als gevolg van langdurig staan en lopen. Bekijk de Grisport Active Casual collectie

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.