CFA - Lever je oude werkschoenen in bij Unishore Bedrijfskleding
28 januari 2021

Wilt u bijdragen aan een circulaire en duurzame economie? Lever dan uw gebruikte werkschoenen en veiligheidsschoenen in bij Unishore Bedrijfskleding. Zo draagt u uw steentje bij voor een duurzame toekomst. Wij zorgen voor de recycling van deze gebruikte schoenen.
Door te recyclen kunnen we de materialen weer hergebruiken en voorkomen we dat de grondstoffen uitgeput raken. Bovendien reduceren we het gebruik van water, energie en de uitstoot van broeikasgassen. Door het gescheiden inzamelen wordt afval een waardevolle grondstof.

Hoe werkt dat, recyclen van gebruikte werk- en veiligheidsschoenen?

Als u nieuwe werkschoenen of veiligheidsschoenen in onze winkel haalt, lever dan uw oude schoenen of laarzen met beschermingsneuzen in. De ingezamelde schoenen worden door een speciaal bedrijf volledig gedemonteerd en gesorteerd op materiaalsoort. Daarna wordt alles vermalen. Een deel van deze gerecyclede grondstoffen wordt weer gebruikt voor de productie van nieuw producten.

CFA - Circulaire economie

Initiatiefnemers Circulair Footwear Alliance

De Circular Footwear Alliance (CFA) is een unieke samenwerking van EMMA Safety Footwear, Allshoes Safety Footwear en FBBasic. Unishore Bedrijfskleding vindt het belangrijk dat we verantwoord omgaan met grondstoffen en heeft zich daarom aangesloten bij dit initiatief om samen de handen ineen te slaan voor een groter doel: een duurzame toekomst en een circulair systeem voor werk- en veiligheidsschoenen.

Waarom meedoen met recyclen van werkschoenen?

• Gebruikte werk- en veiligheidsschoenen kunnen vervuild zijn met olie of chemicaliën, stoffen die niet thuis horen in de normale afvalverwerking;
• Door mee te doen aan CFA geeft u een concrete invulling aan uw duurzaamheidsdoelstellingen;
• In de effectrapportage van CFA kunt u zien welke bijdrage we samen geleverd hebben aan een aantal geselecteerde Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties;
• Het bijdragen aan grondstofbehoud en klimaatverbetering zorgt voor een positieve footprint;
• Door het inleveren van werk- en veiligheidsschoenen bij aanschaf van nieuwe, koopt u duurzamer in bij Unishore Bedrijfskleding.

Waar kan ik mijn oude werkschoenen inleveren?

U kunt uw gebruikte werk- en veiligheidsschoenen inleveren in de Unishore Bedrijfskleding winkel op de Handelsweg 6 in Den Helder of op de Milton Friedmanweg 13 in Zwaag.

Groot gebruik werkschoenen

Gebruikt uw bedrijf veel werk-of veiligheidsschoenen? Dan begrijpen we dat het lastig is om schoenen in te leveren. U kunt zich dan ook direct aansluiten als partner van de Circulair Footwear Alliance (CFA). Meldt u aan via www.cfalliance.eu voor het bestellen van een inzamelbox.