Grisport wandelschoenen

Grisport wandelschoenen online kopen?  Als u veel loopt of wandelt is goede ondersteuning belangrijk. Goede wandelschoenen zijn veilig en stevig. Grisport is toonaangevend in de ontwikkeling van wandelschoenen en maakt gebruik van de laatste technieken en trends om u het wandelen zo comfortabel mogelijk te maken.

  • 15% KORTING verwerkt op alle Grisport wandelschoenen
  • Wandelschoenen met goede grip
  • Waterafstotende, ademende wandelschoenen
  • Hoge en lage modellen voor dames en heren
Lees verder Lees minder

1 product

Korting 40%
OP=OP Grisport Travel Low
€ 69,40 € 83,97

Passie voor de wandelsport

Elke collectie heeft zijn eigen verhaal en identiteit. Hiermee laat Grisport zien dat het de passies en werelden kent van haar klanten en begrijpt waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Met Grisport bieden wij onze klanten niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een merk dat naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Waarom Grisport Wandelschoenen online kopen?

Grisport is al jaren toonaangevend als fabrikant van wandelschoenen (bergschoenen, outdoorschoenen, trekkingschoenen, outdoor boots, hiking schoenen, etc.). Dit écht Italiaanse kwaliteitsmerk innoveert continu en staat bekend om haar expertise ten aanzien van de ontwikkeling van goede wandelschoenen.

Kwaliteit hoog in het vaandel

Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen, membranen en leersoorten maakt Grisport een fabrikant waar men niet meer omheen kan. Elke schoen bevat de kwaliteit en details van een handgemaakte schoen. Hiermee blijft de traditionele ervaring gehandhaafd.

Comfort op de eerste plaats

Comfort blijft naast een prachtig design en innovatieve technologische eigenschappen op de eerste plaats staan. U als gebruiker dient de schoenen namelijk graag te willen dragen vanwege de fijne pasvorm en comfort, zodat u zich kunt richten op uw doel. Hier houdt Grisport rekening mee. U zult als gebruiker een comfort ervaren als nooit tevoren.

Verschillende typen wandelschoenen

Grisport maakt verschillende typen goede wandelschoenen, elk met hun eigen specifieke eigenschappen.

Walking Outdoor

Dit type wandelschoenen is gemaakt voor hen die graag wandelen. Een boswandeling, wandelevenement of een blokje om. De stevige schoenen zijn gemaakt voor vlak en licht onverhard terrein. Deze goede wandelschoenen bieden goede demping, stabiliteit en steun en de zolen zorgen voor een goede afwikkeling van de voet.

Hiking Outdoor

Deze outdoor schoenen zijn gemaakt voor hen die ervan houden om er op uit te trekken in de natuur. Een hogere schacht en een goed profiel maken deze schoenen geschikt voor outdoor activiteiten. De wandelschoenen zijn stevig, geven extra ondersteuning en hebben een schokabsorberende en buigzame zool. Kortom, een heerlijk outdoor schoen voor hiking in de natuur.

Trekking Outdoor

Deze goede bergschoenen zijn geschikt voor bergtochten en tochten met zware bepakking op ruw terrein. Door de meer technische constructie van deze bergschoenen kunt u ontspannen het avontuur aangaan door woestijnen, gebergtes en nationale parken. Wij leveren bergschoenen dames en bergschoenen heren. U bent klaar voor een zware bergtocht met deze goede bergschoenen.

Travel Outdoor

Deze goede, lichte en comfortabele Grisport wandelschoenen zijn bij uitstek geschikt voor hen die houden van reizen. Tijdens een weekendje weg, citytrip of langere reis zult u genieten van deze stabiele en comfortabele reisschoenen met ademende eigenschappen. De zolen geven voldoende demping en zorgen voor een goede afwikkeling van de voet waardoor het loopcomfort uitstekend te noemen is. Reizen wordt voor uw voeten een pretje met deze heerlijk comfortabele reisschoenen.

Active Casual

Deze casual Grisport wandelschoenen zijn ontwikkeld voor liefhebbers van wandelen die ook in het dagelijks leven gebruik willen maken van schoeisel van topkwaliteit. De zeer lichte, functionele schoenen bieden een heerlijk draagcomfort en de soepele zolen voorkomen klachten als gevolg van langdurig staan en lopen. Zo kunt u dag-in-dag-uit genieten van het comfort en steun van uw wandelschoen, ook wanneer u geen lange afstanden hoeft af te leggen.

Boots Outdoor

Deze goede Grisport laarzen zijn bij uitstek geschikt voor het leven buiten en in de natuur. De stevige wandellaarzen hebben sterke en praktische eigenschappen. Een voordeel van wandellaarzen is dat deze makkelijker te onderhouden en schoon te houden zijn.

HeelSupport System® in Grisport wandelschoenen

Een ander hielsupportsysteem is het door Grisport zelf ontwikkelde HeelSupport System®. Het ‘HeelSupport System’ is een extra, naadloze versteviging die de hiel van de werklaars of-schoen omsluit. Dit HeelSupport System® omsluit de hiel naadloos en geeft daardoor maximale stabiliteit en ondersteuning bij het afwikkelen van de voet.

Wandelschoenen met waterdichte folies: Gritex en Spo-Tex en Sympatex

‘Nederland, regenland’, is een bekende uitdrukking. Waterdichte wandelschoenen zijn dan wel zo prettig. Daarom zijn de Grisport bergschoenen uitgerust met Spo-Tex, Gritex of Sympatex membranen. Dit zijn allemaal merknamen voor membranen die  tussen de verschillende lagen in Grisport werkschoenen verwerkt worden. Deze waterdichte folies maken Grisport Schoenen sterk waterafstotend en ademend.

Een voorbeeld van een wandelschoen met een waterdicht membraan is de Torino Mid wandelschoen uit de Outdoor collectie van Grisport. Deze wandelschoen heeft een zogenaamde Hiking Mono zool van PolyUrethaan (PU) en is uitgerust met een Gritex membraan dat verwerkt is in de verschillende lagen van de wandelschoen, waardoor de wandelschoen waterdicht en ademend is.

Wanneer moet ik mijn wandelschoenen vervangen?

Een ‘kilometervreter’ moet perfect passende wandelschoenen dragen. Van de zes meest voorkomende voetproblemen bij wandelaars en andere lichamelijke klachten als knieproblemen of rugklachten, zijn er een aantal rechtstreeks het gevolg van niet goed zittende wandelschoenen of omdat de wandelschoenen door slijtage niet meer goed dempen. Houd daarom de staat van je Grisport wandelschoenen goed in de gaten. Je wandelschoenen kunnen langer mee als je ze goed onderhoud.

Loop je lange wandeltochten of een meerdaagse dan is een tweede paar Grisport wandelschoenen geen overbodige luxe. Als je regelmatig wisselt van wandelschoen kan je namelijk gevarieerder kan trainen en overbelasting voorkomen. Elke wandelschoen geeft namelijk een iets andere belasting op het lichaam. Door het wisselen kun je het verschil namelijk beter voelen, want nu wordt eerder duidelijk wanneer je wandelschoen  geen demping meer geven en dus vervangen moeten worden.

Slijtage wandelschoenen

Ondanks de lange levensduur van Grisport wandelschoenen en bergschoenen kunnen ze na verloop van tijd toch slijtage vertonen. Het slijten van wandelschoenen wordt door meerdere factoren bepaald. Allereerst toch door het aantal gelopen kilometers. Een veelgehoorde norm is 1500 tot 2000 km, maar veel is natuurlijk afhankelijk van wie die kilometers loopt. Ben je licht of zwaar? Hoe is je loopstijl? Hoe zet je je voeten neer (proneer of supineer je)? Het maakt ook uit waar en hoe je je kilometers loopt. Loop je veel in de regen of op natte ondergrond? Loop je op asfalt of op onregelmatig terrein? In de bergen of op vlakke grond? Met zware bepakking of zonder?

Duidelijk is dat er wat moet gebeuren als je buitenzolen zijn afgesleten, als je hielkap is vervormd of de stootranden los laten. Let ook goed op of de middenzool rimpels vertoont of aan één kant is samengedrukt. Als je wandelschoenen lang hebben stilgestaan kan zelfs de hele zool scheuren of loslaten. Het stiksel kan loslaten, de ogen kunnen doorroesten of de schoenen kunnen uitgedroogd en niet meer waterdicht zijn.

Naar de schoenmaker met je Grisport wandelschoenen

Zijn je lievelings Grisport wandelschoenen versleten, dan kan je ze altijd nog eerst naar een gespecialiseerde schoenmaker brengen. Deze kan je wandelschoenen weer helemaal als nieuw maken, bijvoorbeeld door de zolen door originele nieuwe zolen te vervangen, de hielen weer verstevigen, stootranden vervangen en het leerwerk stikken. Hier zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast. Soms zijn nieuwe wandelschoenen dan goedkoper.

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.