Grisport wandelschoenen: een perfecte combinatie van design en loopcomfort

Grisport is een écht Italiaans merk en produceert al sinds 1977 wandelschoenen met een ultiem draagcomfort. De lage en hoge Grisport wandelschoenen zijn ideaal voor wandelaars en overige vrijetijdsbesteding. Met een team van tien fulltime ontwerpers heeft Grisport een collectie gecreëerd die altijd functioneel en modieus blijft, terwijl de kwaliteit en de pasvormen voortdurend worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen en technologieën. Zo stelt Grisport hoge eisen bij de selectie van het leer voor haar wandelschoenen. Het leer moet ademen en verzekerd zijn van comfort.  Vandaag de dag produceert Grisport jaarlijks miljoenen paren wandelschoenen en veiligheidsschoenen, die in meer dan vijftig landen worden verkocht. Voor iedereen is er een passende Grisport wandelschoen te vinden. Van een lichte, sportieve schoen voor een wandeling in de stad tot een technische schoen voor een bergtocht met zware bepakking.

9 artikelen gevonden
Sorteer op Productnaam |Prijs
Overlay

Grisport Sherpa

€ 74,34 excl. BTW
€ 89,95 incl. BTW
Overlay
 

Grisport Brenta Mid

€ 92,93 excl. BTW
€ 112,45 incl. BTW
Overlay

Grisport Trento Mid

€ 96,65 excl. BTW
€ 116,95 incl. BTW
Overlay

Grisport Travel Low

€ 85,50 excl. BTW
€ 103,46 incl. BTW
Overlay

Grisport Torino Mid Wandelsch..

€ 55,75 excl. BTW
€ 67,45 incl. BTW
Overlay

Grisport Torino Low Wandelsch..

€ 52,02 excl. BTW
€ 62,94 incl. BTW
Overlay

Grisport 8629

€ 85,50 excl. BTW
€ 103,46 incl. BTW
Overlay

Grisport Brenta Low

€ 85,50 excl. BTW
€ 103,46 incl. BTW
Overlay

Grisport Salo Wandelschoen

€ 81,77 excl. BTW
€ 98,95 incl. BTW

R-systeem in Grisport wandelschoenen

Grisport wandelschoen hebben natuurlijk een perfecte ondersteuning van de hiel. Eén van de manieren waarop dit gebeurt is door middel van het R-systeem. Dit R-systeem vind je onder andere in de lichte Griport Travel wandelschoenen. Dat is een sterke van nylon gemaakte cambreur. 

Een R-system is een sterke van nylon gemaakte voetvorm tussen de PU-zool en rubberen zool. Het ondersteunt de voetholte en zorgt voor de juiste buiging daarvan geeft maximale stabiliteit tijdens het lopen en loopt door tot onder de hak. Dit R-systeem in deze Grisport wandelschoen zorgt voor een goede afwikkeling van de voet en zorgt de schoen voor demping en stabiliteit.

HeelSupport System® in Grisport wandelschoenen

Een ander hielsupportsysteem is het door Grisport zelf ontwikkelde HeelSupport System®. Het ‘HeelSupport System’ is een extra, naadloze versteviging die de hiel van de werklaars of-schoen omsluit. Dit HeelSupport System® omsluit de hiel naadloos en geeft daardoor maximale stabiliteit en ondersteuning bij het afwikkelen van de voet.

Wandelschoenen met waterdichte folies: Gritex en Spo-Tex en Sympatex

‘Nederland, regenland’, is een bekende uitdrukking. Waterdichte wandelschoenen zijn dan wel zo prettig. Daarom zijn de Gri-sport wandelschoenen uitgerust met Spo-Tex, Gritex of Sympatex membranen. Dit zijn allemaal merknamen voor membranen die  tussen de verschillende lagen in Grisport werkschoenen verwerkt worden. Deze waterdichte folies maken Grisport Schoenen sterk waterafstotend en ademend.

Een voorbeeld van een wandelschoen met een waterdicht membraan is de Torino Mid wandelschoen uit de Outdoor collectie van Grisport. Deze wandelschoen heeft een zogenaamde Hiking Mono zool van PolyUrethaan (PU) en is uitgerust met een Gritex membraan dat verwerkt is in de verschillende lagen van de wandelschoen, waardoor de wandelschoen waterdicht en ademend is.

Wanneer moet ik mijn wandelschoenen vervangen?

Een ‘kilometervreter’ moet perfect passende wandelschoenen dragen. Van de zes meest voorkomende voetproblemen bij wandelaars en andere lichamelijke klachten als knieproblemen of rugklachten, zijn er een aantal rechtstreeks het gevolg van niet goed zittende wandelschoenen of omdat de wandelschoenen door slijtage niet meer goed dempen. Houd daarom de staat van je Grisport wandelschoenen goed in de gaten. Je wandelschoenen kunnen langer mee als je ze goed onderhoud.

Loop je lange wandeltochten of een meerdaagse dan is een tweede paar Grisport wandelschoenen geen overbodige luxe. Als je regelmatig wisselt van wandelschoen kan je namelijk gevarieerder kan trainen en overbelasting voorkomen. Elke wandelschoen geeft namelijk een iets andere belasting op het lichaam. Door het wisselen kun je het verschil namelijk beter voelen, want nu wordt eerder duidelijk wanneer je wandelschoen  geen demping meer geven en dus vervangen moeten worden.

Slijtage wandelschoenen

Ondanks de lange levensduur van Grisport wandelschoenen kunnen ze na verloop van tijd toch slijtage vertonen. Het slijten van wandelschoenen wordt door meerdere factoren bepaald. Allereerst toch door het aantal gelopen kilometers. Een veelgehoorde norm is 1500 tot 2000 km, maar veel is natuurlijk afhankelijk van wie die kilometers loopt. Ben je licht of zwaar? Hoe is je loopstijl? Hoe zet je je voeten neer (proneer of supineer je)? Het maakt ook uit waar en hoe je je kilometers loopt. Loop je veel in de regen of op natte ondergrond? Loop je op asfalt of op onregelmatig terrein? In de bergen of op vlakke grond? Met zware bepakking of zonder?

Duidelijk is dat er wat moet gebeuren als je buitenzolen zijn afgesleten, als je hielkap is vervormd of de stootranden los laten. Let ook goed op of de middenzool rimpels vertoont of aan één kant is samengedrukt. Als je wandelschoenen lang hebben stilgestaan kan zelfs de hele zool scheuren of loslaten. Het stiksel kan loslaten, de ogen kunnen doorroesten of de schoenen kunnen uitgedroogd en niet meer waterdicht zijn.

Naar de schoenmaker met je Grisport wandelschoenen

Zijn je lievelings Grisport wandelschoenen versleten, dan kan je ze altijd nog eerst naar een gespecialiseerde schoenmaker brengen. Deze kan je wandelschoenen weer helemaal als nieuw maken, bijvoorbeeld door de zolen door originele nieuwe zolen te vervangen, de hielen weer verstevigen, stootranden vervangen en het leerwerk stikken. Hier zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast. Soms zijn nieuwe wandelschoenen dan goedkoper.

Snelle levertijd van Grisport wandelschoenen

Bestel uw Grisport wandelschoenen in de webshop en u heeft uw nieuwe Grisport wandelschoenen snel in huis. Wilt u de wandelschoenen liever eerst passen, kom dan naar onze showroom aan de Handelsweg 6 in Den Helder. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via de chat, mail of telefoon 0223-661300.

Ons assortiment Grisport wandelschoenen:

Bekijk ook ons assortiment

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

  • Persoonlijke- en snelle service
  • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
  • Mogelijkheid achteraf betalen
  • Uitgebreid assortiment
  • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

473 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden