Antislip werkschoenen

Antislip veiligheidsschoenen: uitleg van normen SRA, SRB en SRC. Een veiligheidsschoen met antislipprofiel dient geschikt te zijn voor uw specifieke werkomstandigheden en werkomgeving. Om duidelijkheid te verkrijgen over de slipweerstand van antislipzolen in bepaalde omstandigheden, zijn een aantal normen in het leven geroepen: de SRA-, SRB- en SRC-normering. Op verschillend samengestelde ondergronden en in combinatie met verschillende vloeistoffen. De uitkomst van deze tests bepaalt uiteindelijk de SRA-, SRB- of SRC-normering.

Antislip veiligheidsschoenen: uitleg van normen SRA, SRB en SRC

Wat houdt de SRA-norm in?

De SRA-norm garandeert dat het antislipprofiel van de veiligheidschoenen voldoet op een keramische tegelvloer welke is bedekt met water en zeep (sodium lauryl ether sulfate oplossing). Werkomgevingen waar dit veelvuldig voorkomt zijn bijvoorbeeld de voedingssector en horeca, maar ook in zorg- en schoonmaaksector krijgt u hier mee te maken.

Wat houdt de SRB-norm in?

De SRB-norm garandeert dat het antislipporfiel van de veiligheidsschoen voldoet op een stalen ondergrond welke is bedekt met glycerol (glycerine). Werkomgevingen waar dit voor kan komen zijn onder andere de bouw, staalindustrie en autobranche.

Wat houdt de SRC-norm in?

De SRC norm voldoet aan de voorwaarden van zowel de SRA- als de SRB-norm (SRA + SRB = SRC).

Is SRC altijd het beste?

De SRC-norm is geschikt voor verschillende ondergronden en vloeistoffen. Ideaal dus wanneer u in veranderlijke omstandigheden werkt. Er is echter een kanttekening; SRA en SRB zijn specifiek gericht op een bepaalde ondergrond met specifieke vloeistof. dit houdt in dat deze gespecialiseerd zijn in deze ondergrond en in de genoemde omstandigheden dus ook betere weerstand zullen bieden dan SRC-zolen.

Neem contact op

Doe het zelf

Offerte aanvragen

Status van uw bestelling bekijken

Retouren bekijken

Wijzig uw gegevens


Onze gegevens

Locatie Den Helder

Unishore Bedrijfskleding B.V.
Handelsweg 6
1785AE Den Helder
Ma-vr 07.30 - 17.00

Locatie Zwaag
Milton Friedmanweg 13
1689ZZ Zwaag
Ma-vr 08.00 - 17.00

KvK-nummer: 37071995
btw-nummer: NL803699086B01

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.