Uitleg wassymbolen & was- en onderhoudsadviezen

Om uw werkkleding mooi en functioneel te houden, is het belangrijk dat u de wasvoorschriften in het productlabel naleeft. Hierbij een overzicht van wassymbolen die u kunt aantreffen op het label in uw werkkleding:

symbolen kleding wassen


Was- en onderhoudsadviezenWasmachine

Uw werkkleding op de juiste manier wassen en onderhouden is van belang voor de duurzaamheid, functionaliteit en comfortbehoud. Ook kunnen hiermee verschillende veiligheidsfuncties gegarandeerd worden. Vervuilde high visibility werkkleding reflecteert bijvoorbeeld minder goed. Let goed op de volgende was- en onderhoudsinstructies.

Hoofdwas

Ieder product heeft een speciaal wasvoorschrift dat gevolgd moet worden. Dit voorschrift is aangepast aan het materiaal en de constructie van het betreffende kledingstuk. Als in het label "apart wassen" staat, moet dit worden opgevolgd. Eventueel kan het kledingstuk met kleding van dezelfde kleur worden gewassen. Houd altijd rekening met een krimppercentage van 3% voor geweven materiaal en tot 5% voor wol/tricot. Vermijd krimp door uw werkkleding te strijken na het wassen. Sommige kledingstukken moeten, om hun pasvorm te behouden, in vorm gerekt worden. Het is belangrijk om ritsen, knopen en klittenband te sluiten als de kleding wordt gewassen. Dit vermindert sijtage en verlengt de leversduur van werkkleding. Kleding met reflectietape moet binnenstebuiten gewassen worden.

Voorwas

Voorwas is meestal niet nodig. Bij ernstige vervuiling kan voorwas worden gebruikt, maar met dezelfde hoeveelheid wasmiddel als de hoofdwas. Laat werkkleding van tevoren niet weken. Niet opgelost wasmiddel kan de kleding beschadigen.

Wasmiddel

Gebruik wasmiddel voor gekleurde kleding. Gebruik geen wasmiddel dat bleekmiddel bevat. Controleer of het wasmiddel bedoeld is voor de wastemperatuur van het kledingstuk. Volg de doseerinstructies op de verpakking. Let op: wasverzachters kunnen bepaalde stoffen en functies beschadigen. Zo kan het ademend vermogen van waterafstotende membranen worden aangetast. Wij raden hierdoor wasverzachters af. Gebruik absoluut geen wasverzachter om beschadiging aan de reflectie van signalatiekleding te voorkomen. 

Drogen

Drogen in de wasdroger raden wij af. Het is het beste om na het wassen het kledingstuk uit te schudden, de stof en naden glad te trekken en de kleding hangend of liggend te laten drogen. 

Industrieel wassen

Industrieel wassen omvat een grootschalige, professionele wasomgeving in tegenstelling tot huishoudelijke was. Kledingstukken met het label "industrieel wassen" zijn geschikt voor dit type wasgoed. De ISO 15797-certificering heeft betrekking op industrieel wasse nen drogen, temperatuur, wasmiddelen en reactieve stoffen die kunnen worden gebruikt. Wij adviseren een proefwas op de beoogde was.

High visibility werkkleding

Vervuiling verslechtert de zichtbaarheid van high vis werkkleding. Het is daarom belangrijk de kleding regelmatig te wassen en de wasvoorschriften te volgen. Was high vis kleding nooit met wasmiddelen met bleekmiddel, aangezien dit de luminantie van de kleding verslechtert. High vis kleding moet in een droge, goed geventileerde ruimte worden bewaard. Als de kleding moet worden gerepareerd, moet dit met de stof en garen worden gedaan die aan de normering van de werkkleding voldoen.

Werkschoenen

Controleer of zool, naden of bovenkant heel zijn. Reinig de schoenen regelmatig met een borstel, verwijder eventuele vlekken met een vochtige doek en gebruik schoensmeer op het bovenleer. Maak werkschoenen nooit schoon met stoffen als benzine, zuren of oplosmiddelen. De schoenen moeten in een droge, goed geventileerde ruimte worden bewaard. Droog vochtige werkschoenen nooit bij een warmtebron, zoals een kachel, radiator of in een droogkast. Laat werkschoenen lanzaam op kamertemperatuur drogen in een goed geventileerde ruimte.

Handschoenen

Bewaar de handschoenen droog en koel. De handschoenen mogen niet in contact komen met vuur. Raadpleeg het label van uw handschoenen voor de juiste wasinstructies of reinig met een droge borstel. Bij veel werkhandschoenen wordt aangeraden deze niet te wassen.

 

Neem contact op

Doe het zelf

Offerte aanvragen

Status van uw bestelling bekijken

Retouren bekijken

Wijzig uw gegevens


Onze gegevens

Locatie Den Helder

Unishore Bedrijfskleding B.V.
Handelsweg 6
1785AE Den Helder
Ma-vr 07.30 - 17.00

Locatie Zwaag
Milton Friedmanweg 13
1689ZZ Zwaag
Ma-vr 08.00 - 17.00

KvK-nummer: 37071995
btw-nummer: NL803699086B01

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.